Sterowanie jakością badań w tymże przypadku jest absolutnie niemożliwe.

Oferujemy Państwu szkolenie dzięki któremu Państwa pracownicy nauczą się szacować jakie alergeny w żywności występują w największych stężeniach w danych składnikach pokarmowych.

 

Sterowanie jakością badań jest w tym przypadku niemożliwe ponieważ szkolenie dla laboratorium przeprowadzane jest pod dokładną kontrolą, przez wysoko wykwalifikowanych fachowców, zajmujących się precyzyjnym szacowaniem czy alergeny w żywności są prawdziwym kłopotem, lub również wymyśloną historią poprzez konkurencję.

Alergeny w żywności nawet w tych najmniejszych dawkach powodują zanieczyszczenie które dyskwalifikuje dany wyrób do spożycia.

 

Poprzez to tak bardzo ważnym elementem działań jest profesjonalne szkolenie dla laboratorium.

Bez wątpienia każdy przeszkolony pracownik musi posiadać świadomość jak poważna jest ta sprawa, poprzez to sterowanie jakością wszelkich badań absolutnie nie może być tu dopuszczalne. Możliwe manipulacje wyników badań odbić się mogą na zdrowiu spożywających pokarmy ,które zawierają nawet minimalne zanieczyszczenia. Występowanie alergenów w produkcie spożywczym obowiązkowo musi być bardzo dokładnie oszacowana, a jeśli są to alergeny których występowanie może wywołać wstrząs anafilaktyczny, wręcz ich śladowa dawka musi zostać wykazana przez precyzyjne oraz dokładne badania laboratoryjne.

Zobacz więcej: Sterowanie jakością badań

admin